Vertical Club tarjoaa ilmajoogatuntien lisäksi myös muita tunteja, joissa käytetään kangaslenkkiä eli hammockia tai silkkejä. Seuraavat tunnit eivät sisällä lainkaan joogaharjoitusta:

Aerial  Stretching: Tehokas mutta turvallinen syvävenyttelytunti kangaslenkkiä (hammock) apuna käyttäen. “Ilmavenyttely” soveltuu kaikille, jotka haluavat lisätä koko kehon notkeutta. Erinomainen tunti kehonhuoltoon! Ei temppuja – vain kehonhuoltoa! Aerial Stretching-tunnin aikana venytellään kaikki suuret lihasryhmät läpi erilaisin staattisin ja dynaamisin venytysliikkein. Apuna voidaan käyttää myös joogablokkeja, tunnin teemasta riippuen. Tunnin kesto 60min. Vaatteet: pitkälahkeiset housut ja t-paita, joka peittää kainalot.
Silkit ja Hammock IntroEnsi kertaa kangasakrobatiaa kokeileville sekä alkeistason oppilaille soveltuva tunti. Tunnilla harjoitellaan alkeistason liikkeitä sekä kangaslenkillä (hammock) että silkeillä (vertikaalikankaat). Liike-esimerkkejä: Istuminen, kiipeäminen, Inversio, sammakon alkeet, “sivujeesus”, kippura.

Tunnilla harjoitellaan varovaisesti pää ylösalaisin kääntymistä muiden liikkeiden ohessa. Muistathan, että ensimmäisellä kokeilukerralla kaikkea ei välttämättä tarvitse heti uskaltaa tehdä!

Tämä Intro-tason tunti sopii mainiosti lajityypillisen voiman kehittämiseen. Kysythän opettajaltasi kun haluat siirtyä seuraavan tason kangasakrobatiatunneille (Hammock Tricks Alkeet/Silkit Alkeet).

Pukeude tunnille pitkiin housuihin ja kainalot peittävään paitaan. Ei koruja! Puhdista ennen tuntia jalkapohjat huolellisesti erityisesti kesäaikaan. Juomapullo kannattaa ottaa myös mukaan. Tunnin kesto 60min.

Hammock Tricks AlkeetTällä alkeistason kangastempputunnilla pääset harjoittelemaan erilaisia temppuliikkeitä kangaslenkin eli hammockin kanssa! Tämä hammock-tempputunti sisältää helppoja inversioita (liikkeitä, joissa käännytään pää ylösalaisin). Mikäli sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta kangasakrobatiasta, suosittelemme Silkit&Hammock Intro-tuntia ennen tätä tuntia. Tunti sisältää huolellisen alkulämmittelyn. Vaatteet: pitkälahkeiset housut ja t-paita, joka peittää kainalot. Ei koruja!  Tunti sisältää huolellisen alkulämmittelyn. Kesto 60min. Kun haluat siirtyä seuraavalle tasolle, niin muistathan kysyä asiasta opettajaltasi etukäteen.
Silkit Alkeet: Tällä alkeistason kangastempputunnilla pääset harjoittelemaan erilaisia temppuliikkeitä silkkien kanssa (vertikaalikankaat)! Tunti sisältää kiipeämisharjoituksia, istumisia sekä helppoja inversiotemppuja (esim. Sammakko ja sen variaatiot, sakset, krusifiksi, vatsa- ja selkätasapaino). Tunnille tultaessa perusteiden tulisi olla jo hallussa (esim. kiipeäminen ja inversio). Huomioithan, että Silkit ovat fyysisesti huomattavasti haastavampaa, kuin hammock-temput tai Aerial Yoga-tunnit. Kun haluat siirtyä seuraavalle tasolle, niin muistathan kysyä asiasta opettajaltasi etukäteen. Tunti sisältää huolellisen alkulämmittelyn. Kesto 60min.
Hammock Tricks Keskitaso: Keskitason kangastempputunti hammockilla eli kangaslenkillä. Tämä hammock-tempputunti sisältää aina inversioita (liikkeitä, joissa käännytään pää ylösalaisin) sekä ylävartalon voimaa vaativia nostoja. Kankaan käyttö osana treenia on sinulle jo tuttua Hammock Tricks Alkeet -tunnelta. Tunti sisältää huolellisen alkulämmittelyn. Kesto 60min.Vaatteet: pitkälahkeiset housut ja t-paita, joka peittää kainalot. Ei koruja! 
Hammock Tricks Jatko: Jatkotason kangastempputunti hammockilla eli kangaslenkillä. Tämä hammock-tempputunti sisältää aina inversioita (liikkeitä, joissa käännytään pää ylösalaisin) sekä ylävartalon voimaa vaativia nostoja. Kankaan käyttö osana treenia on sinulle jo tuttua esim. Hammock & Silkit Alkeet-tunnelta (kysy opettajalta jos haluat siirtyä Jatkotason tunnille). Tämä on jatkotason tunti ja valmius kehonhallintaa vaativiin liikkeisiin tulee olla. Kysythän opettajalta etukäteen ennen tälle tunnille siirtymistä. Tunti sisältää huolellisen alkulämmittelyn. Kesto 60min.Vaatteet: pitkälahkeiset housut ja t-paita, joka peittää kainalot. Ei koruja! 
Silkit Jatko: Tällä jatkotason silkkitunnilla pääset harjoittelemaan erilaisia temppuliikkeitä silkkien kanssa! Tunti sisältää edistyneempää kehonhallintaa vaativia notkeus- ja voimatemppuja, pudotuksia ja erikoiskiipeilyjä. Tunnilla yhdistetään myös temppuja sarjoiksi.Tämä on jatkotason tunti, joten valmius kehonhallintaa vaativiin liikkeisiin tulee olla. Silkkien käyttö osana treeniä on sinulle jo tuttua ja sujuvaa. Kysythän opettajalta etukäteen ennen tälle tunnille siirtymistä. Kysythän opettajalta etukäteen ennen tälle tunnille siirtymistä. Tunti sisältää huolellisen alkulämmittelyn. Kesto 60min.Vaatteet: pitkälahkeiset housut ja t-paita, joka peittää kainalot. Ei koruja! 

Aerial  Dance: Hauska tanssitunti kankailla, jossa yhdistetään erilaisia helppoja temppuliikkeitä yhtenäiseksi koreografiaksi! Opit liikkeiden yhdistämisen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja parannat kehonhallintaa sekä liikkuvuutta. Kankaiden käyttö osana treeniä on sinulle jo tuttua (esim. Hammock ja Silkit Intro/Alkeet) ja pystyt tekemään sujuvasti perusliikkeitä ja inversioita. Aerial Dance-tunnin taso on siis avoin, mutta aikaisempi kokemus hammockista tulee olla. Tunnin kesto 60min. Vaatteet: pitkälahkeiset housut ja t-paita, joka peittää kainalot. Ei koruja! Aerial Dance-tunti on ns. kausitunti, eli se on lukujärjestyksessä aina ennen kevät-/joulujuhlia (koreografian valmistelu).

 

Hammock Tricks_Vertical Club

Hammock Tricks

1A1C2837 copy2

Aerial Dance

 

 

 

 

Aerial Stretching_Vertical Club

Aerial Stretching

 

 

Haidin taidonnäyte sirkuskankailla eli silkeillä - nyt myös Verticalilla!

Silkit / Silk acrobatics