Tulevalla kevätkaudella tarjoamme myös aikuisille monipuolisen kattauksen erilaisia kursseja akronnälkää taltuttamaan. Valikoimastamme tulet löytämään tuttujen tiiviskurssien ja lyhyiden 5 kerran kurssien lisäksi myös keskipitkiä 10 kerran kurssikokonaisuuksia ja koko kauden (18 kertaa) kestäviä paketteja. Valloita uusi laji tai vetreytä vanhoja oppeja!

Tässä viestissä esittelemme kevään pitkien (18 kertaa) ja keskipitkien (10 kertaa) kurssien valikoiman. Kurssitarjotin täydentyy tulevina viikkoina vielä aiemmilta kausilta tutuilla 5 kerran lyhytkursseilla ja yhden aamupäivän intensiivi– eli tiiviskursseilla. Julkaisuaan odottavat näiden lisäksi myös suositut ohjaajakoulutuksemme. Lasten ja nuorten kurssitarjonnan löydät täältä.

Kurssitarjonta

Kevään 2020 kurssitarjonta sisältää sekä matalan kynnyksen starttipaketteja uuden harrastuksen aloittamisesta haaveileville että erilaisia tietyn teeman ympärille sidottuja kursseja akrobatiaa ja/tai ilma-akrobatiaa jo tovin harrastaneille.

Alkeistason kurssit sopivat kaikille perusterveille henkilöille. Voit osallistua alkeiskursseille minkälaisista lähtökohdista tahansa: Kiinnostus lajia kohtaan ja avoin mieli – ne kantavat jo pitkälle!

Keski- ja jatkotason kurssien kohdalla edellytetään jonkinlaisia pohjatietoja ja -taitoja käsiteltävästä välineestä. Tarkista tarkemmat tasosuositukset kurssien kuvauksista.

Kurssien ohjaajina toimivat Vertical Clubin omat, kokeneet ohjaajat. Lähtökohtaisesti jokaisella kurssikerralla on sama ohjaaja tai samat kaksi ohjaajaa: Sairas- yms. tapauksissa jollain kerralla saattaa olla tuuraaja.

Koko kauden (18 krt) kurssit keväällä 2020:

Silks keskitaso (ke klo 18.30–19.45)

Silkkien keskitason tunnilla hiotaan tekniikkaa ja huvitellaan erilaisilla tempuilla! Tunneilla teemme kankaiden peruselementtejä, kuten erilaisia kiipeyksiä ja inverttejä, saat vinkkejä oman tekniikkasi hiomiseen sekä tutustut uusiin hauskoihin temppuihin venyvyys- ja voimatempuista pieniin pudotuksiin. Tunneilla syvennetään kankaan mahdollisuuksia ilmassa ja lattiatasossa, ja yhdistetään opittuja asioita hiljalleen pieniksi sarjoiksi.

Harjoituksia voidaan helpottaa ja vaikeuttaa kurssilaisten tason ja etenemisen mukaan, joten olit sitten hiljattain Silks alkeita käynyt tai jo kokeneempi ilmailija, olet lämpimästi tervetullut kurssille! On kuitenkin hyvä, jos osaat jo invertoida ja tehdä sammakon, nilkkasolmut sekä sakset ilmasta. Jos olet epävarma omasta tasostasi, kysy rohkeasti ohjaajilta, ja mietitään yhdessä, mikä olisi sinulle sopivin.

Kurssin ohjaavat vuorotellen Marianne Tenhula ja Veronika Harnova, jotka ovat molemmat käyneet silkkeihin erikoistuneen ohjaajakoulutuksen.

Kurssin taso: Sopii aiemmin Silks 2 -tunneilla käyneille. Silkkien alkeet ovat jo hallussa.

Ajankohta: Keskiviikkoisin 8.1. – 6.5. klo 18.30–19.45

Kesto: 18 x 75 min

Hinta: 288 €

Kurssin ohjaavat Marianne Tenhula ja Veronika Harnova.

Huom! Kurssin minimiosallistujamäärä on täyttynyt, eli kurssi toteutuu!

Silks alkeet (ke klo 20.00–21.00)

Silks alkeet -kurssi tarjoaa hyvän pohjan silkkien perustaitojen opettelemiseen. Tunneilla kehitetään silkeillä tarvittavaa voimaa ja tekniikkaa sekä keskitytään mm. erilaisiin kiipeyksiin, invertointiin, sammakkoon, saksiin ja nilkkasolmujen tekoon. Kurssin edetessä tuodaan sopivasti lisähaastetta tason ja oppilaiden toiveiden mukaan. Kurssilla tehdään paljon tukiharjoitteita oikeiden liikeratojen oppimiseksi ja lihasryhmien aktivoimiseksi.

Kurssille ovat lämpimästi tervetulleita kaikki vasta-alkajat ja he, jotka haluavat hioa omaa perustekniikkaansa sekä saada paljon vinkkejä ja tukea omaan tekemiseen.

Kurssin ohjaavat vuorotellen Marianne Tenhula ja Veronika Harnova, jotka ovat molemmat käyneet silkkeihin erikoistuneen ohjaajakoulutuksen.

Kurssin taso: Sopii aiemmin Silks 1 -tunneilla käyneille. Ei lähtötasovaatimuksia.

Ajankohta: Keskiviikkoisin 8.1. – 6.5. klo 20.00–21.00

Kesto: 18 x 60 min

Hinta: 270 €

Kurssin ohjaavat Marianne Tenhula ja Veronika Harnova.

Huom! Kurssin minimiosallistujamäärä on täyttynyt, eli kurssi toteutuu!

Aerial Hoop alkeet (to klo 18.30–19.30) (TÄYNNÄ!)

Rengastrapetsin alkeiskurssilla pääset opettelemaan näyttävää liikkumista ilmassa. Kurssilla kehitetään rengastrapetsilla tarvittavaa voimaa ja tekniikkaa sekä aletaan pikkuhiljaa etsiä omaa ilmaisua renkaalla. Kurssilla saa edetä omaan tahtiin, ja vaikeampiakin temppuja pääsee kokeilemaan osallistujan oman tason mukaan.

Kurssin taso: Sopii vasta-alkajille sekä aiemmin Aerial Hoop 1 -tunneilla käyneille. Ei lähtötasovaatimuksia.

Ajankohta: Torstaisin 9.1. – 21.5. klo 18.30–19.30

Ei opetusta 23.1. (studiolla muuta toimintaa) eikä 30.4. (vappuaatto).

Kesto: 18 x 60 min

Hinta: 270 €

Kurssin ohjaa Kaisu Ölander. Kaisu on käynyt Suomen Nuorisosirkusliiton järjestämän Pedagogisen sirkusohjaajakoulutuksen.

Huom! Kurssin minimiosallistujamäärä on täyttynyt, eli kurssi toteutuu!

Aerial Hoop jatko (to klo 19.45–21.00) (TÄYNNÄ!)

Rengastrapetsin jatkokurssilla pääset harjoittelemaan esimerkiksi pyörimistekniikoita, heilureita, pudotuksia sekä voimaa ja notkeutta vaativia liikkeitä. Kurssilla keskitytään myös löytämään oppilaiden omaa tapaa liikkua ja ilmaista itseään renkaalla. Tuntien harjoitteita voi helpottaa tai vaikeuttaa, jotta kaikki osallistujat pääsevät haastamaan itseään turvallisesti oman tasonsa mukaisesti.

Kurssin taso: Sopii aiemmin Aerial Hoop 1/2 – ja Aerial Hoop 2 -tunneilla käyneille. Rengastrapetsin alkeet ovat jo hallussa.

Ajankohta: Torstaisin 9.1. – 21.5. klo 19.45–21.00

Ei opetusta 23.1. (studiolla muuta toimintaa) eikä 30.4. (vappuaatto).

Kesto: 18 x 75 min

Hinta: 288 €

Kurssin ohjaa Kaisu Ölander. Kaisu on käynyt Suomen Nuorisosirkusliiton järjestämän Pedagogisen sirkusohjaajakoulutuksen.

Huom! Kurssin minimiosallistujamäärä on täyttynyt, eli kurssi toteutuu!

10 kerran kurssit keväällä 2020:

Ideasta esitykseksi! Oman koreografian rakentamisen työpaja (ma klo 16.00–17.00)

Oletko haaveillut oman soolo-, pari- tai ryhmäesityksen työstämisestä? Esiintyminen kiinnostaa, mutta kynnys aloittaa esiintyminen ja oman koreografian työstäminen hipoo taivaita? Ideasta esitykseksi -työpajassa muovataan alustavista ajatuksista esittäjänsä näköinen, enemmän tai vähemmän valmis koreografia vapaavalintaisella välineellä. Koreografina toimii oppilas itse – Ohjaaja toimii tällä kurssilla vain tukena ja neuvonantajana. Kurssi painottuu keskusteluun ja ideointiin, mutta käytännön kokeiluille on myös tilansa.

Kurssi sisältää paljon itsenäistä työskentelyä kurssikertojen välillä. Esitystä voit työstää esim. Vertical Clubin vapaissa treeneissä. Lisätreenimahdollisuuksia voit tiedustella lähempänä kurssia osoitteesta info@verticalclub.fi tai suoraan Lauralta ja Saijalta.

Huom! Parit ja ryhmät: Jos koko porukka haluaa osallistua kurssikerroille, tarvitsee jokainen oman kurssipaikan.

Etukäteistehtävä: Mieti ensimmäiselle kurssikerralle:

-Tavoitteesi kurssille: Haluatko saada kurssin aikana kokoon jotain esitysvalmista? Haluatko ennemmin kypsytellä show’tasi rauhassa, ja hakea kurssilta vain ideoita ja inspiraatiota?

-Jokin lähtökohta esityksellesi: Lähtökohta voi olla esim. esityksessä käytettävä musiikki (yksi tai useampi vaihtoehtoinen kappale), idea/teema/tunnelma tai vaikka yksittäinen liike tai liikesarja, jonka ympärille haluat esityksesi rakentaa.

Kurssin taso: Ei lähtötasovaatimuksia.

Ajankohta: Maanantaisin 10.2. – 20.4. klo 16.00–17.00

Ei opetusta ma 13.4. (pääsiäinen).

Kesto: 10 x 60 min

Hinta: 150 €

Kurssin ohjaa Jerina Ferdani.

Huom! Kurssin minimiosallistujamäärä on täyttynyt, eli kurssi toteutuu!

Pariakrobatia alkeet (la klo 18.30–19.45)

Pariakrobatian alkeissa tutustumme sekä akrojooga- että sirkuspohjaiseen pariakrobatiaan. Sirkuspuolen pariakrobatiassa painottuvat hauskat temput ja akrobaattisuus, kun taas akrojoogapuolella keskitytään flowhun ja hyvään yhteyteen parin kanssa sekä otetaan mukaan myös rentouttavat pariharjoitukset.

Kurssin taso: Ei lähtötasovaatimuksia.

Ajankohta: Lauantaisin 4.1. – 14.3. klo 18.30–19.45

Ei opetusta 11.1. (studiolla muuta toimintaa).

Kesto: 10 x 75 min

Hinta: 160 €

Kurssin ohjaa Miia Karppinen.

Huom! Kurssin minimiosallistujamäärä on täyttynyt, eli kurssi toteutuu!

Pariakrobatia jatko (la klo 18.30–19.45)

Pariakrobatian jatkokurssi soveltuu sinulle, joka olet jo harjoitellut alkeita meillä tai muualla. Jatkokurssilla lähdetään muodostamaan pidempiä liikeyhdistelmiä ja harjoitellaan jo hieman voimaa tai notkeutta vaativia liikkeitä. Harjoitteiden vaikeustasoa voidaan säätää kunkin osallistujan tason mukaiseksi.

Kurssin taso: Pariakrobatian alkeet ovat jo hallussa.

Ajankohta: Lauantaisin 21.3. – 30.5. klo 18.30–19.45

Ei opetusta 16.5. (studiolla muuta toimintaa).

Kesto: 10 x 75 min

Hinta: 160 €

Kurssin ohjaa Miia Karppinen.

Liikkuvuuskurssi: Spagaatit (su klo 12.15–13.30)

Haaveissa spagaatti, mutta keinot sen saavuttamiseksi kadoksissa? Kaipaatko kannustusta ja inspiraatiota säännölliseen, tavoitteelliseen venyttelyyn? Miten tavoitella spagaatteja turvallisesti aikuisiällä? Vertical Clubin uudet kurssimuotoiset venyttelytunnit ratkaisevat venyttelyn viikkotuntien ongelman: Tunnissa ei ehdi kaikkea. Jos haluaa keskittyä johonkin tiettyyn lihasryhmään, on se aina pois joltain muulta kehonosalta. Lisäksi kehonhuolto ja liikkuvuuden parantamiseen tähtäävä venyttely ovat kaksi aika omaa lukuaan.

Näillä teemallisilla liikkuvuuskursseilla keskitytään liikkuvuuden parantamiseen kehonosa kerrallaan. Ensimmäisenä vuorossa ovat jalat ja spagaatit. Kurssilla työstetään spagaatteja kaikkiin suuntiin, jokainen omista lähtökohdistaan. Kaikista harjoitteista on aina tarjolla monentasoisia vaihtoehtoja.

Muista:

-Osallistuaksesi spagaattikurssille sinun ei tarvitse olla valmiiksi notkea – Liikkuvuus paranee (ja pysyy yllä) kaikkien muiden taitojen tapaan säännöllisellä harjoittelulla (sekä levon ja harjoittelun sopivalla suhteella)!

-Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa – Ilma-akrobatiankin mittakaavalla hyvän liikkuvuuden voi saavuttaa myös aikuisiällä! Aikaa ja kärsivällisyyttä se toki vaatii. ;)

Kurssin taso: Ei lähtötasovaatimuksia.

Ajankohta: Sunnuntaisin 5.1. – 8.3. klo 12.15–13.30

Kesto: 10 x 75 min

Hinta: 160 €

Kurssin ohjaa Laura Soikkeli.

Huom! Kurssin minimiosallistujamäärä on täyttynyt, eli kurssi toteutuu!

Liikkuvuuskurssi: Selkä (su klo 12.15–13.30)

Haaveissa saada kosketettua jalalla päätä, mutta keinot sen saavuttamiseksi kadoksissa? Kaipaatko kannustusta ja inspiraatiota säännölliseen, tavoitteelliseen venyttelyyn? Miten tavoitella selkävenyvyyttä turvallisesti aikuisiällä? Vertical Clubin uudet kurssimuotoiset venyttelytunnit ratkaisevat venyttelyn viikkotuntien ongelman: Tunnissa ei ehdi kaikkea. Jos haluaa keskittyä johonkin tiettyyn lihasryhmään, on se aina pois joltain muulta kehonosalta. Lisäksi kehonhuolto ja liikkuvuuden parantamiseen tähtäävä venyttely ovat kaksi aika omaa lukuaan.

Näillä teemallisilla liikkuvuuskursseilla keskitytään liikkuvuuden parantamiseen kehonosa kerrallaan. Toisena vuorossa on selkä. Kurssilla työstetään selän venyvyyttä, jokainen omista lähtökohdistaan. Kaikista harjoitteista on aina tarjolla monentasoisia vaihtoehtoja.

Muista:

-Osallistuaksesi kurssille sinun ei tarvitse olla valmiiksi notkea – Liikkuvuus paranee (ja pysyy yllä) kaikkien muiden taitojen tapaan säännöllisellä harjoittelulla (sekä levon ja harjoittelun sopivalla suhteella)!

-Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa – Ilma-akrobatiankin mittakaavalla hyvän liikkuvuuden voi saavuttaa myös aikuisiällä! Aikaa ja kärsivällisyyttä se toki vaatii. ;)

Kurssin taso: Ei lähtötasovaatimuksia.

Ajankohta: Sunnuntaisin 15.3. – 24.5. klo 12.15–13.30

Kesto: 10 x 75 min

Hinta: 160 €

Kurssin ohjaa Laura Soikkeli.

Hinnasto

Koko kauden (18 krt) kurssit
18 kertaa 60 min: 270 €
18 kertaa 75 min: 288 €

10 kerran kurssit
10 kertaa 60 min: 150 €
10 kertaa 75 min: 160 €

Normaalihinnasta myönnetään seuraavat alennukset:

  • Alennusryhmät (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja siviili-/asepalvelusta suorittavat) -10 %
  • Vertical Clubin kevään 2020 kausikortilla (5 kk) -20 %
  • Useamman kurssin ostajalle toisesta kurssista -20 %
    • Ensimmäinen kurssi maksetaan täysihintaisena. Alennuksen saa toisesta, kolmannesta jne. kurssista.
    • Alennus myönnetään edullisemmasta kurssista.

Alennuksia ei voi yhdistää. Jos kuulut useampaan alennusryhmään, vain suurin alennusprosentti huomioidaan. Oikeus alennukseen tarkistetaan.

Huom! Kurssit ovat erillismaksullisia, eikä niille voi osallistua Vertical Clubin tuntikortilla.

Korvauskäytäntö

Poissaolon kurssilta voi korvata millä tahansa toisella kurssilla tai viikkotunnilla, jolla on tilaa.
Korvaus viikkotunnilla: Tee varaus varausjärjestelmässä. Tunnille tullessa ilmoita, että olet korvaamassa kurssin poissaoloa.
Korvaus toisella kurssilla: Ilmoita, millä kurssilla ja milloin haluat korvata poissaolon, lähettämällä sähköpostia info@verticalclub.fi tai teksti-/WhatsApp-viestiä 044-3500535.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kurssille ostamalla paikka verkkokaupastamme.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa heti, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä – Toimi siis ripeästi!

Kaikki kurssimme ovat viikkotuntiemme tavoin pienryhmäliikuntaa: Yhdelle kurssille mahtuu enintään 15 osallistujaa!

Peruutusehdot

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Kurssipaikan voi perua ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Jos kurssikerta peruuntuu Vertical Clubin toimesta (force majeure -tapaukset), järjestämme korvaavan kerran mahdollisimman pian kurssin jälkeen.

Kukin kurssi toteutuu, jos ilmoittautumisia tulee vähintään 6 kpl.

Kurssin peruuntuessa ilmoitamme siitä viimeistään 5 päivää ennen kurssin alkua. Rahat palautamme niin pian kuin teknisesti mahdollista (varaudu parin päivän pankkiviiveeseen). Ilmoitamme kurssin toteutumisesta heti kun tarvittava osallistujamäärä on tullut täyteen.

Kurssimuotoinen opetus sopii sinulle erityisen hyvin, jos:

  • kaipaat ympärillesi tuttuja: Kursseilla pääset harjoittelemaan joka kerta saman ryhmän ja ohjaajan kanssa.
  • kaipaat selkeitä, johdonmukaisesti eteneviä oppimiskokonaisuuksia, joissa uusi tieto rakentuu aina edellisillä kerroilla opitun pohjalle.
  • kaipaat säännöllisyyttä, ja olet halukas sitoutumaan vähintään muutamaksi viikoksi harjoittelemaan aina samaan aikaan, samaa lajia, samassa paikassa.

Psst! Lisää treeniä irtotunneista? Kevään viikkotuntien lukujärjestys ja tiedot kausikorttimyynnistä löytyvät täältä. Linkin takaa pääset tutkailemaan myös, miten tämän julkaisun kurssit ajoittuvat muuhun toimintaamme nähden.