Ilmajoogasta tutulla kangaslenkillä eli hammockilla pääsee myös uhmaamaan painovoimaa huikean hauskoin tempuin! Hammock-temppuilu lienee saanut alkunsa siitä, että silkkiharjoittelu usein aloitetaan solmimalla kankaat alhaalta hammockmaiseksi lenkiksi. 2010-luvun aikana, ja ilmajoogan leviämisen myötä hammock on kuitenkin alkanut eriytyä myös ihan omaksi ilma-akrobatian alalajikseen.

Ensimmäisenä Suomessa Vertical Club alkoi tarjota ilmajoogatuntien lisäksi myös muita tunteja, joissa käytetään kangaslenkkiä eli hammockia. Hammockilla on niin tanssittu kuin temppuiltukin studiollamme jo vuodesta 2013 alkaen! Pitkä kokemus näkyy sekä monipuolisena tuntivalikoimana että ohjaajiemme erittäin laajana liikepankkina.

Hammock on erittäin aloittelijaystävällinen väline: Jo ensimmäisillä treenikerroilla pääset yllättämään itsesi näyttävistä asennoista ja tempuista! Vaan tarjoaa hammock haastetta myös kokeneemmille akrobaateille mm. erilaisten näyttävien pudotusten muodossa. Muiden ilma-akrobatialajien tapaan hammock kehittää erityisen hyvin ylä- ja keskivartalon voimaa, koko kehon liikkuvuutta sekä koordinaatiota ja tasapainoa. Myös puristusvoima kehittyy pikavauhtia. Kaikki tunnit sisältävät huolellisen alkulämmittelyn ja lyhyen palauttelun.


Mitä mukaan hammock-tunnille?

-Pukeudu tunneille pitkiin housuihin ja kainalot peittävään paitaan.

-Juomapullo kannattaa ottaa myös mukaan.

-Ei koruja! Tarkistathan myös, ettei vaatteissasi ole teräviä osia, kuten vetoketjuja.

-Puhdistathan ennen tuntia jalkapohjasi huolellisesti, erityisesti kesäaikaan. 


Miten pääsen mukaan?

-Viikkotuntimme ovat irtotunteja: Aloittaa voi milloin tahansa!

-Katso ajantasainen tuntitarjonta ja ilmoittaudu varausjärjestelmämme kautta. Sopivan tasoisen tunnin löydät seuraamalla värikoodeja. Kun haluat siirtyä seuraavalle tasolle, muistathan kysyä asiasta opettajaltasi etukäteen.


Hammock Tricks 1Tällä alkeistason kangastempputunnilla pääset harjoittelemaan useita erilaisia temppuliikkeitä kangaslenkin eli hammockin kanssa: Opit mm. nousemaan kankaalle usealla eri tavalla. Tunti sisältää myös helppoja inversioita (liikkeitä, joissa käännytään pää ylösalaisin) ja lyhyitä liikesarjoja. Suurin osa tunnista tapahtuu matalalla kankaalla (ns. ilmajoogakorkeus), mutta myös korkeaan kankaaseen saatetaan tutustua alustavasti.

Mikäli sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta kangasakrobatiasta, suosittelemme Silks & Hammock Intro -tuntia ennen tätä tuntia.

Liike-esimerkkejä: Jatkoliikkeet ja variaatiot mm. istumisesta, seisomisesta, inversiosta ja hiphangista, perusliikkeiden yhdistely lyhyiksi sarjoiksi, helppoja kieppejä ja kuperkeikkoja kankaalla. 

Lähtötasovaatimukset: Hammock on sinulle välineenä ainakin etäisesti tuttu: Olet käynyt joskus esim. Vertical Clubin Silks & Hammock Intro- tai ilmajoogatunnilla.

Tunnin kesto: 60 min. 

Hammock Tricks 2: Keskitason kangastempputunti hammockilla eli kangaslenkillä. Tämä hammock-tempputunti sisältää aina inversioita (liikkeitä, joissa käännytään pää ylösalaisin) sekä ylävartalon voimaa vaativia nostoja. Osa tunnista voi tapahtua korkealla kankaalla. Tunnilla varioidaan ja viedään eteenpäin tasolla 1 opittuja liikkeitä ja kasvatetaan liikepankkia lukuisilla uusilla liikkeillä: Liikkeitä myös kootaan yhteen astetta pidemmiksi sarjoiksi. Tunnilla kerätään voimia ilmainvertointiin ja liikkuvuutta koko vartaloon: Tutustumme myös lähemmin kankaalla pyörimiseen. Tunnilla aloitetaan myös pudotusten harjoittelu parin peruspudotuksen muodossa (mm. enkeli ja polvipudotus).  

Lähtötasovaatimukset: Kankaan käyttö osana treenia on sinulle jo tuttua Hammock Tricks 1 -tunneilta (olet käynyt vähintään muutamalla tason 1 tunnilla). Hallitset sujuvasti perusliikkeitä, esim. erilaisia inversioita ja jaksat roikkua hetken käsien varassa (millä tahansa otteella, suorilla tai koukkukäsillä).

Tunnin kesto: 75 min.

Hammock Tricks 3: Jatkotason kangastempputunti hammockilla eli kangaslenkillä: Tarjontamme vaikein hammock-tunti, joka sopii säännöllisesti ilma-akrobatiaa harrastaville. Tunti sisältää aina inversioita (liikkeitä, joissa käännytään pää ylösalaisin) sekä ylävartalon voimaa vaativia nostoja. Tason 3 tunneilla hyödynnetään hammockin tarjoamia mahdollisuuksia monipuolisesti: Harjoittelemme sekä matalalla että korkealla kankaalla, staattisesti ja pyörien, niin liikkuvuutta, voimaa, koordinaatiota kuin tasapainoakin kehittäen. Lisäksi harjoittelemme joukon uusia pudotuksia ja yhdistelemme liikkeitä entistä pidemmiksi sarjoiksi.

Lähtötasovaatimukset: Ilmainvertti, pudotusten perusteiden tuntemus, kankaan sujuva käyttö kaikissa perusliikkeissä. Olethan käynyt Hammock Tricks 2 -tunneilla jo jonkin aikaa ennen tunnin varaamista (odotamme tunnilla perustietoja nimenomaan hammockista).

Tunnin kesto: 75 min.

Hammock Flow: Koreografinen tunti hammockilla. Hammock Flow’ssa yhdistetään tempputunneiltakin tuttuja liikkeitä pidemmiksi sarjoiksi ja yhtenäisiksi koreografioiksi. Tunneilla voidaan kangassarjojen lisäksi harjoitella myös lattiatyöskentelyä, jossa kangas on mukana.  Myös pienimuotoiseen luovaan työskentelyyn ja improvisaatioon saattaa toisinaan törmätä. Lisäksi tunneilla totutellaan liikkumaan musiikkiin ja perehdytään musiikin kuunteluun sekä tulkintaan. 

Syys- ja kevätkauden lopussa tunneilla harjoitellaan aina koreografiaa studiomme kevät-/joulujuhlaa varten (ei esiintymispakkoa).

Lähtötasovaatimukset: Tunti sopii erityisen hyvin kaikille Hammock Tricks 2 -tasosta ylöspäin. Olethan käynyt vähintään Hammock Tricks 1 -tunneilla jonkin aikaa ennen tämän tunnin varaamista. Koreografia- tai tanssikokemusta ei vaadita!

Tunnin kesto: 75 min.

Huom. Hammock Flow -tunnit järjestetään vain kevät- ja joulujuhlien alla, eli huhti-toukokuussa sekä loka-marraskuussa.

Muista myös hammockia hyödyntävä venyttelytuntimme Aerial Stretching!

Aerial  Stretching: Tehokas mutta turvallinen syvävenyttelytunti kangaslenkkiä (hammock) apuna käyttäen. “Ilmavenyttely” soveltuu kaikille, jotka haluavat lisätä koko kehon liikkuvuutta. Hammock on erinomainen väline myös kehonhuoltoon! Ohjaajasta ja kerrasta riippuen tunnilla voidaan keskittyä joko liikkuvuuden lisäämiseen tai kehonhuoltoon.

Aerial Stretching -tunnin aikana pyritään venyttelemään kaikki suuret lihasryhmät läpi erilaisin staattisin ja dynaamisin venytysliikkein. Tunnin painotus ja teema voivat vaihdella. Kankaan lisäksi apuna voidaan käyttää myös esim. joogablokkeja ja tennispalloja.

Lähtötasovaatimukset: Ei lähtötasovaatimuksia!

Tunnin kesto: 60 min.