Rengastrapetsi (aerial hoop/lyra/ring) on ilma-akrobatian alalaji, jossa välineenä toimii suuri, metallinen, renkaanmuotoinen trapetsi. Rengas voidaan kiinnittää usealla eri tavalla usealle eri korkeudelle, ja sitä voidaan käyttää niin staattisesti, pyörien kuin keinuenkin.

Rengastrapetsille tyypillistä liikemateriaalia ovat esim. erilaiset liikkuvuus-, voima- ja tasapainoliikkeet. Keski- ja jatkotason tunneilla mukaan astuvat myös näyttävät pudotukset ja dynaamiset liikkeet, kuten otteenvaihdot. Tunneillamme renkaita käytetään sekä staattisina että pyörivinä. Kaikki tunnit sisältävät huolellisen alkulämmittelyn ja lyhyen palauttelun.

Ilma-akrobatian alalajina rengastrapetsi lienee yleistynyt 2000-luvun alusta lähtien. Vertical Clubilla renkaalla on päässyt temppuilemaan ihan yrityksemme synnystä, jo vuodesta 2012, alkaen!

Rengastrapetsikaan ei ole ainoastaan huipputason akrobaattien, vaan ihan kaikkien ulottuvilla: Rengastrapetsitunnit ovat hauska tapa kehittää kuntoa ja vahvistaa kehoa monipuolisesti. Laji kehittää muun ilma-akrobatian tavoin erityisesti ylä- ja keskivartalon lihaksia. Rengastunneillamme opit uutta turvallisesti, ja koet onnistumisen elämyksiä. Tule rohkeasti kokeilemaan!

Käytössämme on tällä hetkellä Ahlsportin kaksipistekiinnityksellisiä rengastrapetseja, jotka ovat halkaisijaltaan 950 mm. Renkaat on päällystetty varta vasten ilma-akrobatiaa varten suunnitellulla teipillä.


Mitä mukaan rengastrapetsitunnille?

-Päälle: Tunnille kannattaa varata mukaan pitkähihainen paita ja pitkälahkeiset housut – parhaiten renkaalla toimivat ihonmyötäiset vaatteet.

-Jalkaan: Renkaalla voit harjoitella joko paljain jaloin tai sukat jalassa.

-Muuta: Mukavien liikuntavaatteiden lisäksi mukaan kannattaa varata vesipullo ja hikipyyhe.

-Pieniä korvakoruja lukuun ottamatta kaikki korut tulisi tunnin ajaksi ottaa pois. Varmistathan myös, ettei vaatteissasi ole teräviä osia, kuten vetoketjuja.


Miten pääsen mukaan?Suvi Hoop

-Rengastuntimme ovat keväästä 2020 alkaen kurssimuotoisia. Tarkista meneillään olevat kurssimme täältä.