Tältä sivulta löydät tankotanssin viikkotuntien tuntikuvaukset sekä lyhyet ohjeet tunneille. Tietoa tankotanssipolttareista sekä muista vaihtoehdoista yksityistilaisuuksien järjestämiseksi löydät täältä.

Tankotanssi (pole dance) rantautui Suomeen vuonna 2007. Laji saavutti nopeasti huikean suosion, sillä se kehittää monipuolisesti koko kehon lihaksia ja koordinaatiota. Vertical Clubilla pääset tankotanssin avulla huippukuntoon hauskasti! Siistit ja korkeat salit mahdollistavat tankotanssin kokonaisvaltaisen harjoittelun. Kokeneiden ja motivoituneiden ohjaajiemme johdolla tarjoamme laadukasta ja monipuolista tankotanssikoulutusta kaikentasoisille liikkujille.

fitpole_go_web_smallTankoina käytämme suomalaisia Fitpole-tankoja. Salistamme löytyy sekä 48 mm että 42 mm paksuisia tankoja. Lisätietoja tuotteesta www.ahlsport.com


Mitä mukaan tankotunnille?

Tankotanssitunneilla perusvarusteina toimivat lyhyet shortsit ja urheilutoppi. Lämmittelyä varten on hyvä olla pitkähihainen paita ja housut. Varaathan myös mukaan juomapullon ja pienen pyyhkeen tangon puhdistamista varten.

Miten pääsen mukaan? 

Viikkotuntimme ovat irtotunteja: Aloittaa voi milloin tahansa! Katso ajantasainen tuntitarjonta ja ilmoittaudu varausjärjestelmämme kautta. Sopivan tasoisen tunnin löydät seuraamalla värikoodeja.


Tankotanssitekniikka

Tankotanssin tekniikkatunneilla keskitytään tankotanssitemppujen- ja liikkeiden harjoitteluun. Valitse tuntikuvauksista itsellesi sopiva taso ja tule mukaan! Voit ehdottomasti treenata samaan aikaan useammankin tason tunneilla! Mikäli olet epävarma sopivasta tekniikkatasosta, kysy lisätietoa ohjaajiltamme tai osoitteesta info@verticalclub.fi.

Pole Intro: Mainio tapa aloittaa tutustuminen tankotanssiin! Tunti on tarkoitettu ensikertalaisille ja aloittelijoille, ja se sopii kaikille lajista kiinnostuneille. Tunnilla tutustutaan rauhalliseen tahtiin tankotanssin perusliikkeisiin (erilaiset pidot ja pyörähdykset) sekä turvalliseen tankotanssitekniikkaan. Ei sisällä inversioliikkeitä (pää ylösalaisin kääntymisiä).

Lähtötasovaatimukset: Ei lähtötasovaatimuksia!

Tunnin kesto: 60 min.

Pole 1: Alkeistason tunti. Tunnilla jatketaan tankotanssin peruspitojen ja -pyörähdyksien opettelua. Pole 1 -tunneilla tutuiksi tulevat mm. tangolla seisominen, istuminen ja kiipeäminen. Tunneilla pääset testaamaan myös ensimmäisiä inversioliikkeitä perusinvertin ja takanojan muodossa. Kun Pole 1 -tason liikkeet alkavat sujua vaivatta, voit varmistaa siirtymisen seuraavalle tuntitasolta ohjaajaltasi.

Lähtötasovaatimukset: Ei lähtötasovaatimuksia!

Tunnin kesto: 60 min.

Pole 1/2:  Alkeistason tekniikkatunti 1- ja 2-tason välimaastossa. Tunti soveltuu jo muutamia kertoja Pole 1 -tunneilla käyneille sekä pitkän tauon jälkeen lajin pariin palaaville oppilaille. Pole 1/2:lla hiotaan tasolla 1 opittuja liikkeitä ja tehdään niistä lyhyitä liikeyhdistelmiä. Tunnilla harjoitellaan lisäksi uusia tekniikoita kääntyä ylösalaisin (v-invertti) sekä alustetaan ensimmäisiä jatkoliikkeitä inversiosta (mm. kaksonen).

Lähtötasovaatimukset: Vähintään muutama Pole 1 -tason tunti käytynä. Hallitset seuraavat liikkeet ainakin toiseen suuntaan: Ympäriaskel, pari peruspyörähdystä, seisominen, istuminen (ja perusinvertti).

Tunnin kesto: 60 min.

Pole 1-2: Aamutunti kaikille tasojen 1, 1/2 ja 2 oppilaille!

Lähtötasovaatimukset: Olethan käynyt vähintään yhdellä Pole Intro tai Pole 1 -tunnilla ennen 1-2 -tuntia.

Tunnin kesto: 60 min.

Pole 2: Keskitason tankotekniikkatunti. Pole 2 -tunneilla hiotaan tankotekniikkaa (erityisesti invertointitekniikkaa) ja liikkeiden yhdistämistä, varioidaan perustason liikkeitä sekä opetellaan paljon uusia temppuja! Pole 2 -tunneilla vietetään yhä enemmän aikaa myös pää ylösalaisin: Tutuiksi tulevat useat erilaiset invertistä tehtävät jatkoliikkeet, kuten kaksonen, skorpioni, vesimies ja perhonen. Pyörähdyksistä keskeisin on takaotepyörähdys. Tunneilla pyritään myös kehittämään jatkotason tuntien edellyttämää vartalonhallintaa ja liikkuvuutta.

Tunneilla tutustutaan lisäksi pyörivään tankoon: Pole 2 -tunnilla harjoitellaan erilaisia tapoja nousta spinny-tangolle. Ilmassa opetellaan muutamia spinnylle tyypillisiä asentoja ja liikeyhdistelmiä. Myös vauhdinhallinnan, kiihdyttämisen ja hidastamisen harjoittelu, on keskeisessä osassa. 

Lähtötasovaatimukset: Olethan käynyt vähintään muutamalla Pole 1 tai Pole 1/2 -tason tunnilla ennen siirtymistä tasolle 2. Liikevaatimuksina Pole 2 -tasolle ovat sujuvat peruspyörähdykset, perusinvertti, seisominen, istuminen, peruskiipeäminen (ja takanoja).

Tunnin kesto: 60 min.

Pole 2/3: Keskitason tankotekniikkatunti 2- ja 3-tasojen välissä! Tunnilla harjoitellaan astetta vaativampia tankoliikkeitä, liikkeiden yhdistelmiä sekä pyörähdyksiä. Osa tunnista tapahtuu pyörivän tangon kanssa. Tämä tunti soveltuu sinulle, mikäli olet käynyt jo jonkun aikaa Pole 2 -tason tunnilla, ja kaipaat lisää haastetta treeniisi. Pääset kasvattamaan liikepankkiasi, hankit varmuutta tekniseen osaamiseesi sekä kehität lihaskuntoasi eteenpäin. Tunnilla harjoitellaan mm. olkanousua lattialta, ayshaa sekä invertointia pyörivällä tangolla.

Lähtötasovaatimukset: Sujuva v-invertti, keskeisten 2-tason inversioliikkeiden (kaksonen, skorpioni, vesimies, perhonen) hallinta, sujuvat peruspyörähdykset, takaotepyörähdys sekä pyörivän tangon alkeet.

Tunnin kesto: 75 min.

Pole 2-3: Aamutunti kaikille, jotka treenaavat vähintään Pole 2 -tason tunneilla!

Lähtötasovaatimukset: Olethan käynyt vähintään muutamalla Pole 2 -tunnilla.

Tunnin kesto: 75 min.

Pole 3: Jatkotason tankotekniikkatunti aktiivisille harrastajille. Tunnilla käydään läpi keskeisiä jatkotason liikkeitä, kuten erilaisia aysha-variaatioita, käsilläseisontaharjoituksia, ilmaolkanousuja ja pyörivän tangon astetta vaativampia liikkeitä. Tunneilla opetellaan myös yhdistämään vaativampia inversioliikkeitä toisiinsa, pyörähdyksiä unohtamatta. Osa tunnista tapahtuu pyörivän tangon kanssa. Soveltuu tankotanssia jo jonkin aikaa harrastaneille.

Lähtötasovaatimukset: Ayshan ja olkanousun kohtalainen hallitseminen vähintään yhdellä otteella sekä hyvä perustekniikka (invertointi, pyörähdykset, spinnitanko jne.).

Tunnin kesto: 75 min.

Pole 3/4: Jatkotason tankotekniikkatunti aktiivisille harrastajille. Tämä tunti soveltuu Pole 3 -tason tankotekniikkatunneilla jo tovin treenanneille, jotka kaipaavat lisähaastetta ja uusia ulottuvuuksia omaan treeniinsä. Tämä tunti sopii myös kaikille Pole 4 -tunnilla treenaaville. Tunnilla käytetään sekä staattista että pyörivää tankoa. Tunnin painotus voi vaihdella.

Lähtötasovaatimukset: Kaikkien yleisimpien perus- ja keskitason (tasot 1-2/3) liikkeiden sujuva hallinta. Olethan käynyt vähintään muutaman kerran Pole 3 -tunneilla.

Tunnin kesto: 75 min.

Pole 4: Tämä jatkotason tunti on vaativin tankotanssituntimme. Tason 4 tunnit on tarkoitettu useita vuosia lajia harrastaneille tankotanssiakrobaateille, joille on kehittynyt erinomainen kehonhallinta, voima ja liikkuvuus. Tunnilla harjoitellaan täysin uusia liikkeitä, jotka ovat peräisin kansainvälisten tankotanssikilpailuiden ammattitankoilijoilta. Tunnilla käytössä sekä staattinen että pyörivä tanko. Tunnin painotus voi vaihdella. Tunti soveltuu jatkotason liikkeet sujuvasti hallitseville tankotaitureille ja kaikille Pole 3/4 -tunneillamme säännöllisesti käyville. Sopii myös ammattilaisille!

Lähtötasovaatimukset: Erinomainen perus- ja keskitason liikkeiden hallinta. Lisäksi yleisimpien jatkotason liikkeiden sujuva hallinta (esim. ayshat ja olkanousut useilla eri otteilla).

Tunnin kesto: 75 min.

Huom. Tunti on toistaiseksi tauolla.


Koreografiset tankotunnit

Koreografisilla tankotunneillamme keskitytään liikkeiden yhdistelyyn ja sivutaan myös lajin tanssillisempaa puolta. Tunneilla saatetaan ohjaajasta ja kerrasta riippuen esim. työstää pieniä tai vähän pidempiäkin koreografioita tai harjoitella useampia, toisistaan erillisiä pitkiä liikesarjoja. Myös pienimuotoiseen luovaan työskentelyyn ja improvisaatioon saattaa toisinaan törmätä. Lisäksi tunneilla totutellaan liikkumaan musiikkiin ja perehdytään musiikin kuunteluun sekä tulkintaan. Voit ehdottomasti treenata samaan aikaan useammankin tason tunneilla!

Syys- ja kevätkauden lopussa tunneilla harjoitellaan aina koreografiaa studiomme kevät-/joulujuhlaa varten (ei esiintymispakkoa).

Pole 2-3 Flow: Tunnilla keskitytään sulaviin siirtymiin, liikkeiden yhdistelmiin sekä pidempien liikekokonaisuuksien hallintaan. Tunnin aikana voidaan työstää lyhyitä koreografioita opituista sarjoista. Tunti vaatii aktiivisen tankotanssin harrastustaustan: Koreografioissa hyödynnetään tasojen 1-2 liikkeiden lisäksi myös 2/3-tuntien temppuja. Tunneilla saatetaan käyttää myös pyörivää tankoa. Sopii kaikille, jotka harjoittelevat vähintään Pole 2 -tunneilla.

Lähtötasovaatimukset: Hyvä perustekniikka ja liikehallinta tasoon Pole 2 asti. Koreografia- tai tanssikokemusta ei vaadita!

Tunnin kesto: 75 min.

Pole Classique: Avoimen tason koreografinen tunti, jolla taiteillaan korkeilla koroilla. Suosittelemme nappaamaan mukaan nilkkaa hyvin tukevat korko- tai platform-kengät, mutta osallistua voi myös paljain jaloin. Tunnilla harjoitellaan korkojen käyttöä osana tanssia, tyyliin sopivaa liikekieltä (kerrasta riippuen joko sensuellimpaa tai räväkämpää) ja liikkeiden yhdistämistä sulaviksi kokonaisuuksiksi. Tunti sopii parhaiten Pole 2 -tasosta eteenpäin, eli kun hallitset peruspyörähdykset, siistin invertin, polvitaivepidon alkeet ja kiipeämisen tangolla.

Huom! Kengät eivät saa jättää jälkiä lattiaan! Polvisuojat kannattaa pakata treenikassiin myös! Ikäraja 16 vuotta.

Lähtötasovaatimukset: Vähintään Pole 1 ja Pole 1/2 -tasojen liikkeiden sujuva hallinta sekä kokemusta Pole 2 -tunneista. Koreografia-, tanssi- tai korkkarikokemusta ei tarvita!

Tunnin kesto: 75 min.

 

Lisätietoja: info@verticalclub.fi