Tältä sivulta löydät tankotanssin tuntikuvaukset sekä lyhyet ohjeet tunneille. Tietoa tankotanssipolttareista sekä muista vaihtoehdoista yksityistilaisuuksien järjestämiseksi löydät täältä.

 

 

Tankotanssi (pole dance) rantautui Suomeen vuonna 2007. Laji saavutti nopeasti huikean suosion, sillä se kehittää monipuolisesti koko kehon lihaksia ja koordinaatiota. Vertical Clubilla pääset tankotanssin avulla huippukuntoon hauskasti! Siistit ja korkeat salit mahdollistavat tankotanssin kokonaisvaltaisen harjoittelun. Olemme Suomen suurin tankotanssistudio.

 

Tankoina käytämme suomalaisia FitPole-tankoja. Salistamme löytyvät sekä 48 mm että 42 mm paksuisia tankoja. Lisätietoja tuotteesta www.ahlsport.comfitpole_go_web_small

 

Tankotanssitunneilla perusvarusteina toimivat lyhyet shortsit ja urheilutoppi. Lämmittelyä varten on hyvä olla pitkähihainen paita ja housut. Varaathan myös mukaan juomapullon ja pienen pyyhkeen tangon puhdistamista varten.

Kokeneiden ja motivoituneiden ohjaajiemme johdolla tarjoamme laadukasta ja monipuolista tankotanssikoulutusta kaikentasoisille liikkujille. Ohjattuja tunteja sekä yksityistilaisuuksia ja polttareita järjestämme sopimuksen mukaan – ota meihin yhteyttä!

Katso tankotanssin viikoittainen tuntitarjonta varausjärjestelmästämme. Sopivan tasoisen tankotanssitunnin löydät seuraamalla värikoodeja.

 

 

Tankotanssitekniikka:

Tankotanssin tekniikkatunneilla keskitytään tankotanssitemppujen- ja liikkeiden harjoitteluun. Voit osallistua tunneille milloin tahansa. Valitse tuntikuvauksista itsellesi sopiva taso ja tule mukaan! Mikäli olet epävarma sopivasta tekniikkatasosta, niin kysy lisätietoa ohjaajiltamme.

 • Pole Intro: on mainio tapa aloittaa tutustuminen tankotanssiin! Tunti on tarkoitettu ensikertalaisille ja aloittelijoille, eli sopii kaikille lajista kiinnostuneille. Tunnilla tutustutaan tankotanssin perusliikkeisiin, pyörähdyksiin ja turvalliseen tankotanssitekniikkaan. Ei sisällä inversioliikkeitä (pää ylösalaisin kääntymisiä). Tunnin kesto 60 min.
 • Pole 1: soveltuu aloittelijoille. Tunnilla jatketaan tankotanssin perusliikkeiden ja pyörähdyksien opettelua. Pääset myös harjoittelemaan ensimmäisiä inversioliikkeitä. Kun Pole 1-tason liikkeet alkavat sujua vaivatta, niin voit varmistaa siirtymisen seuraavalle tuntitasolta ohjaajaltasi. Tunnin kesto 60 min.
 • Pole 1/2:  on tekniikkatunti 1- ja 2-tason välimaastossa. Tunnin kesto on 60 min.
 • Pole 2: Tunnilla harjoitellaan tankotekniikkaa, liikkeiden yhdistämistä sekä kehitetään vartalon liikkuvuutta. Tämän lisäksi tutustutaan pyörivään spinny-tankoon. Olethan käynyt vähintään kolmella Pole 1-tason tunnilla ennen kakkostasoa. Liikevaatimuksina Pole 2-tasolle on takanoja ja invertin hallinta sekä sujuvat peruspyörähdykset. Tunnin kesto 60 min.
  • Pole 2 Flow: Tunnilla harjoitellaan erityisesti Pole 2-tason liikkeiden yhdistämistä toisiinsa. Tunnilla muodostetaan sarjoja tutuista liikkeistä sekä pyörivälle että staattiselle tangolle. Sopii jo hetken Pole 2-tasolla treenanneille oppilaille. Tunnin kesto 75 min.
 • Pole 2/3:  Tankotunti 2- ja 3-tasojen välissä! Tunnilla harjoitellaan astetta vaativampia tankoliikkeitä, liikkeiden yhdistelmiä sekä pyörähdyksiä. Osa tunnista tapahtuu pyörivän tangon kanssa. Tämä tunti soveltuu parhaiten, mikäli olet käynyt jo jonkun aikaa Pole 2-tason tunnilla, mutta koet Pole 3-tason tunnit vielä liian haastavaksi. Pääset kasvattamaan liikepankkiasi, hankit varmuutta tekniseen osaamiseesi sekä kehität lihaskuntoasi eteenpäin. Tunnilla harjoitellaan mm. olkanousua lattialta, Ayshaa sekä inverttiä pyörivällä tangolla. Tunnin kesto 75 min.
  • Pole 2/3 Flow: Oma Flow-tunti 2/3-tason oppilaille! Tunnilla keskitytään sulaviin siirtymiin, liikkeiden yhdistelmiin sekä pidempien yhtäkestoisien liikekokonaisuuksien hallintaan. Tunnin aikana voidaan työstää lyhyitä koreografioita opituista liikkeiden yhdistelmistä. Tunnin fyysinen taso on jo astetta rankempi, joten tämä tunti vaatii aktiivisen tankotanssin harrastustaustan. Tunnin kesto 75 min.
 • Pole 3: Tunnilla käydään läpi Pole 3-tunnin perusliikkeitä, kuten erilaisia aysha-variaatioita, käsilläseisontaharjoituksia, ilmaolkanousuja ja pyörivän tangon astetta vaativimpiä liikkeitä. Tunneilla opetellaan myös yhdistämään vaativampia inversioliikkeitä toisiinsa, pyörähdyksiä unohtamatta. Osa tunnista tapahtuu pyörivän tangon kanssa. Soveltuu tankotanssia jo jonkin aikaa harrastaneille. Tunnin kesto 75 min.
  • Pole 3 Flow: Flow-tunnilla yhdistetään Pole 2/3 ja Pole 3-tason perusliikkeitä toimiviksi sarjoiksi ja kokonaisiksi koreografioiksi. Lisäksi tunnilla tehdään spinnitangolla erilaisia pyörähdyksiä ja liikesarjoja. Tunnin pääpaino on liikkeidenvälisissä sujuvissa transitioissa ja “flow”-tyylisessä liikekielessä. Tunnin kesto 75 min.
 • Pole 3/4: Jatkotason tankotekniikkatunti aktiivisille harrastajille. Tämä tunti soveltuu Pole 3-tason tankotekniikkatunneilla jo tovin treenanneille, jotka kaipaavat lisähaastetta ja uusia ulottuvuuksia omaan treeniinsä. Tämä tunti sopii myös kaikille Pole Guru-tunnilla treenaaville. Staattinen ja spinny-tanko. Tunnin kesto on 75 min.
 • Pole 4: Tämä tunti on vaativin tankotanssituntimme. Guru-tunnit ovat tarkoitettu useita vuosia harrastaneille tankotanssiakrobaateille, joille on kehittynyt erinomainen kehonhallinta, voima ja venyvyys. Tunnilla harjoitellaan täysin uusia liikkeitä, jotka ovat peräisin kansainvälisten tankotanssikilpailuiden ammattitankoilijoilta. Staattinen ja spinny-tanko. Tunti soveltuu jatkotason liikkeiden sujuvan osaamisen jälkeen. Sopii myös ammattilaisille! Tunnin kesto 75 min.
 • Pole Classique: Avoimen tason tankotanssitekniikan tunti, jonne voit ottaa mukaan korkokengät tai platform-kengät. Tunti sopii parhaiten Pole 2-tasosta eteenpäin, eli kun hallitset peruspyörähdykset, siistin invertin, polvitaivepidon alkeet ja kiipeämisen tangolla. Tunnilla harjoitellaan tyyliin sopivaa liikekieltä ja liikkeiden yhdistämistä. Tunti voi sisältää lyhyitä sarjoja tai pidempää koreografiaa. Huom! Kengät eivät saa jättää jälkiä lattiaan! Ikäraja 16. Kesto 60 min.

 

Lisätietoja:email address