Flying Pole -tunnit alkavat Vertical Clubilla kesäkuussa!

Flying Pole tarjoaa aivan uudenlaisia ulottuvuuksia tankotreeniisi! Nouse lentoon, pyöri vimmatusti ja nauti vauhdin hurmasta!

Mikä Flying Pole?

Flying Polessa tanko kiinnitetään ainoastaan yhdestä pisteestä: joko katosta tai lattiasta. Vertical Clubin Flying Pole -tunneilla käytetään kattokiinnitystä. Tunneilla tanko on kiinnitetty matalalle, noin 20-30 cm lattiasta. Flying Polemme ovat kotimaista tuotantoa. Tangoissa on jauhemaalattu pinnoite ja ne ovat halkaisijaltaan 42 mm. Tangot valmistaa Vertica Acrobatics.

Tangon kiinnitys ilmaan, pelkästä katosta, takaa haastetta tottuneemmallekin tangon käsittelijälle. Välineen epävakaus kehittää tasapainoa ja kehon- sekä keskivartalon hallintaa erityisen tehokkaasti. Flying Polen avulla saat tuttuihinkin liikkeisiin uutta näkökulmaa ja jännitystä. Tangon liikkuessa yksinkertaisistakin liikkeistä tulee suuria ja näyttäviä. Ja mikä parasta – Flying Pole pyörii aina hyvin ja kovaa!

 

Kenelle?

Suosittelemme Flying Polea ensisijaisesti tankotanssin keski- ja jatkotason harrastajille. Kehotamme kaikkia kokeneitakin ilma-akrobaatteja omaksumaan ensin perinteisen tangon perusteet. Oletamme myös Flying Pole Introssa, että sinulla on vähintään alkeelliset tietotaidot tankotanssista. Hallitsemalla vähintään Pole 2 -tason liikkeet sujuvasti saat tunneista enemmän irti. Erityisesti spinnitangon tekniikan taitamisesta on hyötyä.

Flying Pole -harjoittelu kannattaa aloittaa aina Intro-tunnista. Myös tankotanssia jatkotasolla harjoittelevien on hyvä käydä ensin opettelemassa perusteet Introssa ennen siirtymistä vaativammille tunneille.

Mitä mukaan?

Flying Pole -tunnille voit varustautua samoin kuin tavalliselle tankotunnille: Kerää treenikassiin urheilutoppi, tankoshortsit, juomapullo, hikipyyhe, gripit sekä pitkää hihaa ja lahjetta lämmittelyihin.

 

Huom! Flying Pole – tunnilla tanko jaetaan 2-3 ihmisen kesken.

 

Flying Pole -tuntimme:

Flying Pole Intro

Intro-tunti on tarkoitettu Flying Polea ensimmäistä kertaa kokeileville. Tunti soveltuu myös kaikille, jotka haluavat totutella pyörimiseen ja tangon heilumiseen rauhalliseen tahtiin. Tunnilla käymme läpi,

mitä kaikkea tulee ottaa huomioon kun tanko on kiinnitetty vain yhdestä pisteestä: Harjoittelemme tangolle nousua ja vauhdinottoa, pyörimistä ja turvallista laskeutumista. Lisäksi kokeilemme kiipeämistä sekä helppojen, pääasiassa Pole 1 -tason liikkeiden siirtämistä perinteiseltä tangolta Flying Polelle. Introssa emme käänny vielä ylösalaisin. Huom! Edellytämme, että hallitset jo perinteisen tangon perusteet. Tunti sopii kaikille, jotka käyvät vähintään Pole 2 tunneilla. Tunnin kesto on 60 min.

Flying Pole 1

Tason 1 tunneilla kertaamme ja hiomme Introssa opittuja tekniikoita. Harjoitellemme myös uusia vauhdinotto- ja kiipeämistapoja. Testaamme invertointia ja jatkamme invertistä Pole 1 ja 2 -tasoilta tuttuihin liikkeisiin. Tunnilla lähdemme myös yhdistelemään liikkeitä lyhyiksi sarjoiksi ja tutustumme lattiatyöskentelyn mahdollisuuksiin. Tasolla 1 perehdymme lisäksi ranneslingin käyttöön. Käythän ainakin kerran Flying Pole Intro -tunnilla ennen siirtymistä tälle tasolle. Tunti sopii kaikille tasoille Pole 2/3:sta ylöspäin. Tunnin kesto on 60 min.

Flying Pole 2

Syksyn 2018 Uutuustunti! Tason 2 tunneilla lisäämme kierroksia: Harjoittelemme monipuolista Flying Polen käyttöä niin maassa kuin ilmassakin ja yhdistelemme sekä perus- että jatkotason tankoliikkeitä pidemmiksi sarjoiksi. Vietämme yhä enemmän aikaa ylösalaisin, ja aloitamme mm. ayshojen harjoittelun. Tunnilla hyödynnämme paljon myös ranneslingiä esim. erilaisia piruetteja ja heittoja opettelemalla. Olethan käynyt vähintään muutamalla perustason tunnilla ennen siirtymistä tälle tunnille. Tunnin kesto on 75 min.