Huom! Vertical Clubille pääsee jälleen Hermannin rantatien puolelta. Kalasataman työmaat aiheuttavat edelleen muutoksia kulkuun. Katso alta saapumisohjeet eri kulkuvälineille. Alta löydät myös ajankohtaista tietoa työmaiden aiheuttamista muutoksista.

 

 

Lyhyesti

Olemme auki viikkotuntiemme puitteissa ja avaamme ovet 15-20 minuuttia ennen ensimmäisen tunnin alkua.

Sijaitsemme Helsingin Kalasatamassa, aivan metroaseman tuntumassa osoitteessa Hermannin rantatie 2 B (Yrittäjätalo). Helpointa meille on saapua julkisella liikenteellä. Kätevimmin löydät perille metrolla jäämällä pois Kalasataman pysäkillä. Yrittäjätalo, jossa toimitilamme sijaitsee, on metroasemaa vastapäätä oleva punatiilirakennus. Busseista lähimmäs tulevat tällä hetkellä linjat 55 ja 56. Pois kannattaa jäädä pysäkillä 3004/3005 Kalasatama (M). Pysäkit sijaitsevat aivan Yrittäjätalon vieressä.

Tilamme ovat rakennuksen B-rapussa, toisessa kerroksessa. B-rapun sisäänkäynti on Hermannin rantatien puolella. Ovisummerimme avaa rapun molemmat ovet: vasemmanpuoleisesta ovesta pääsee hissiin ja oikeanpuoleisesta portaisiin.

Jos saavut omalla autolla, kannattaa navigaattoriin laittaa osoitteeksi Vanha Talvitie 11 tai Työpajankatu 2. Lähimmät luvalliset (Huom! Maksullisia 2 tunnin paikkoja arkisin klo 8-17) parkkipaikat sijaitsevat Vanhan talvitien ja Työpajankadun varrella, Vertical Clubilta katsottuna teiden kaukaisimmissa päädyissä. Huomaathan, että kaikki Yrittäjätalon välittömässä läheisyydessä sijaitsevat parkkipaikat ovat talon yrityksille varattuja! Myöskään Työpajankadun Verticalin viereiseen varteen ei saa pysäköidä. Alueella on useita, suuria työmaita (kauppakeskus REDI, Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus, Kaupunkiympäristötalo), jotka muuttavat ajojärjestelyjä säännöllisesti vielä jonkin aikaa. Autolla saapumiseen kannattaakin varata hieman ylimääräistä aikaa.

 

Saapuminen kulkuvälineittäin

Saapuminen metrolla

1. Jää metrosta pois Kalasataman asemalla. Yrittäjätalo, jossa Vertical Club sijaitsee, näkyy laiturialueelta.

2. Jos poistut asemalta pääsisäänkäynnin (A) kautta, käänny vasemmalle päästäksesi Hermannin rantatielle.

2. Jos poistut asemalta uloskäynnin B kautta, käänny oikealle päästäksesi Hermannin rantatielle.

3. Kävele metroasemalta suoraan kohti Yrittäjätaloa. Yrittäjätalon kulmalta, A-rapun sisäänkäynnin läheisyydeltä löydät Vertical Clubin opastetarran. Jatka kävelyä nuolen osoittamaan suuntaan päästäksesi Hermannin rantatielle ja B-rapulle.

4. Kun näet B-rapun edustalta löytyvän Vertical Clubin A-ständin, olet löytänyt oikean sisäänkäynnin! Alaovien ollessa lukossa soita ovien välistä löytyvää summeria. Tilamme ovat toisessa kerroksessa. Vasemmanpuoleisesta ovesta pääset hissiin ja oikeanpuoleisesta portaisiin.

Saapuminen bussilla

1. Busseista kannattaa valita linja 55 tai 56. Jää bussista pysäkillä 3005 Kalasatama (M), jos saavut keskustasta päin ja pysäkillä 3004 Kalasatama (M), jos tulet pohjoisesta päin. Pysäkit sijaitsevat aivan Yrittäjätalon kupeessa. Kuva on otettu Työpajankadulta, Hermannin rantatielle päin katsoen. Kadun vasemmalla puolella näet Yrittäjätalon ja pysäkin 3004 ja oikealla puolella pysäkin 3005.

Kuvassa on Yrittäjätalon takapiha. Huom! Kaupunkiympäristötalon työmaan vuoksi B-rapulle ei pääse enää kiertämään takakautta. B-rappuun pääset talon etupuolelta.

2. Kävele bussipysäkiltä Yrittäjätalon kulmalle ja käänny Työpajankadun ja Hermannin rantatien risteyksestä vasemmalle (Hermannin rantatielle).

3. Yrittäjätalon kulmalta, A-rapun sisäänkäynnin läheisyydeltä löydät Vertical Clubin opastetarran. Jatka kävelyä nuolen osoittamaan suuntaan päästäksesi B-rapulle.

4. Kävele Hermannin rantatietä eteenpäin kunnes saavut B-rapulle.

5. Kun näet B-rapun edustalta löytyvän Vertical Clubin A-ständin, olet löytänyt oikean sisäänkäynnin! Alaovien ollessa suljettuna soita oven vieressä olevaa summeria. Tilamme ovat toisessa kerroksessa. Vasemmanpuoleisesta ovesta pääset hissiin ja oikeanpuoleisesta portaisiin.

Saapuminen autolla

1. Jos saavut autolla ja haluat jättää auton parkkiin, kannattaa navigaattoriin laittaa osoitteeksi Vanha Talvitie 11 tai Työpajankatu 2. Lähimmät luvalliset (Huom! Maksullisia 2 tunnin paikkoja arkisin klo 8-17) parkkipaikat sijaitsevat Vanhan talvitien ja Työpajankadun varrella, Vertical Clubilta katsottuna teiden kaukaisimmissa päädyissä. Huomaathan, että kaikki Yrittäjätalon välittömässä läheisyydessä sijaitsevat parkkipaikat ovat talon yrityksille varattuja! Myöskään Työpajankadun Verticalin viereiseen varteen ei saa pysäköidä. Alueella on useita, suuria työmaita (kauppakeskus REDI, Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus, Kaupunkiympäristötalo), jotka muuttavat ajojärjestelyjä säännöllisesti vielä jonkin aikaa. Autolla saapumiseen kannattaakin varata hieman ylimääräistä aikaa. Parkkipaikoilta on muutaman sadan metrin kävelymatka studiollemme. Koska työmaat rajaavat myös jalankulkua, kannattaa noudattaa tässä mainittuja reittiohjeita. Huom! Hermannin rantatie avattiin raskaalle liikenteelle 1.9.2017. Yrittäjätalon etupuolellekin pääsee tarvittaessa taas ajamaan.

2. Jos jätit auton parkkiin Vanhan talvitien varrelle, kävele ensin Vanhan talvitien päätyyn, Vanhan talvitien ja Työpajankadun risteykseen. Käänny risteyksestä vasemmalle (Työpajankadulle).

2. Jos jätit auton parkkiin Työpajankadulle, lähde kävelemään suoraan Työpajankatua pitkin, ohi Heinon tukun. Kuva on otettu Vertical Clubin suunnasta. Tiensivun parkkipaikat näkyvät kuvan taka-alalla.

3. Vanhan talvitien ja Työpajankadun kulmalta jatka kävelyä suoraan, aina Työpajankadun ja Hermannin rantatien risteykseen asti.

Pysäköintipaikoilta päin tultaessa Yrittäjätalo on Työpajankadun viimeinen punatiilirakennus vasemmalla. Kuvassa on Yrittäjätalon takapiha. Käynti tiloihimme tapahtuu talon etupuolelta.Huom! Kaupunkiympäristötalon työmaan vuoksi B-rapulle ei pääse enää kiertämään takakautta. Älä siis käänny tästä vasemmalle.

4. Käänny Työpajankadun ja Hermannin rantatien risteyksestä vasemmalle. Yrittäjätalo on kuvan vasemmassa reunassa näkyvä rakennus.

5. Yrittäjätalon kulmalta, A-rapun sisäänkäynnin läheisyydeltä löydät Vertical Clubin opastetarran. Jatka kävelyä nuolen osoittamaan suuntaan päästäksesi B-rapulle.

6. Kävele Hermannin rantatietä eteenpäin kunnes saavut B-rapulle.

7. Kun näet B-rapun edustalta löytyvän Vertical Clubin A-ständin, olet löytänyt oikean sisäänkäynnin! Alaovien ollessa suljettuna soita oven vieressä olevaa summeria. Tilamme ovat toisessa kerroksessa. Vasemmanpuoleisesta ovesta pääset hissille ja oikeanpuoleisesta portaille.

Saapuminen polkupyörällä

1. Pyörällä Verticalin läheisyyteen pääsee polkemaan joka ilmansuunnasta. Huomaathan, että alueen työmaat saattavat ajoittain siirtää sallittuja kulkureittejä. Pyörien pysäköinti B-rapun eteen on kielletty. Rakennuksen lähistöllä on useita paikkoja, joihin pyörän voi jättää. Kuvassa Hermannin rantatie ja Yrittäjätalo pohjoisen suunnalta saavuttaessa.

2.  Yrittäjätalon takapihalta, lastauslaiturin vasemmalta puolelta, löydät pyörätelineen. B-rappuun ei enää pääse kiertämään talon vasemmalta takanurkalta. Päästäksesi B-rappuun kierrä Työpajankadun kautta Hermannin rantatielle ja talon etupuolelle. Huom! Viereiseltä työmaalta saattaa roiskua sementtiä.

2. Yrittäjätalon ja Kalasataman metroaseman välissä, punatiilisen Tilastokeskuksen rakennuksen edessä, on myös muutamia paikkoja pyörille.

2. Vertical Clubille pääset kaudella 2018 (31.10. asti) polkemaan myös kaupunkipyörällä! Meitä lähin kaupunkipyöräasema (126 Kalasataman metroasema) sijaitsee Työpajankadulla, lähes Yrittäjätaloa vastapäätä.

3. Kävele pyöräparkeilta Yrittäjätalon kulmalle ja käänny Työpajankadun ja Hermannin rantatien risteyksestä vasemmalle. Yrittäjätalo on kuvan vasemmassa reunassa näkyvä rakennus.

4. Yrittäjätalon kulmalta, A-rapun sisäänkäynnin läheisyydeltä löydät Vertical Clubin opastetarran. Jatka kävelyä nuolen osoittamaan suuntaan päästäksesi B-rapulle.

5. Kävele Hermannin rantatietä eteenpäin kunnes saavut B-rapulle.

6. Kun näet B-rapun edustalta löytyvän Vertical Clubin A-ständin, olet löytänyt oikean sisäänkäynnin! Alaovien ollessa suljettuna soita oven vieressä olevaa summeria. Tilamme ovat toisessa kerroksessa. Vasemmanpuoleisesta ovesta pääset hissille ja oikeanpuoleisesta portaille.

Saapumisohjeiden kuvat on otettu 20.8.2017, 9.9.2017 ja 17.4.2018.

 

 

Ajankohtaista

23.11.2017: Kaupunkiympäristötalon työmaan eteneminen

Lukaise alta terveiset työmaalta:

Viikko 47 (20.11.-)

Suihkuinjektointityöt jatkuvat vielä alkuviikolla Makkaratehtaantalon edustalla, mutta tulevat valmiiksi. Maankaivu sekä maanajon kuorma-autoliikenne tulevat lisääntymään. Ankkuriporauksia tehdään Yrittäjätalon vastaisella tukiseinällä.

Viikko 48 (27.11.-)

Viikko 48 jatkuu melko samalla tavalla kuin edellinen viikko. Ankkuriporauksia tehdään työmaan pohjoisosissa, Hermannin rantatien vastaisella seinällä ja yrittäjätalon pohjoisseinällä. Tukiseinien ankkuroinnin edetessä maata kaivetaan koko ajan syvemmälle, kohti määräsyvyyttä. Maanajon mukana kaivannosta kulkeutuu väistämättä mutaa autojen renkaiden mukana. Ajo tapahtuu Varastokujan kautta (ks kartta). Katua pestään jatkuvasti aina tarpeen vaatiessa ja säiden salliessa. Pyydämme olemaan varovaisia pimeyden sekä lisääntyneen liikenteen takia erityisesti Varastokujalla kulkiessanne ja käyttämään heijastimia vaatetuksessanne! Pahoittelemme työstä aiheutuvia haittoja. Kiitämme kärsivällisyydestänne!

30.9.2017: Päivitettyä tietoa kaupunkiympäristötalon työmaasta

Valitettavasti melua aiheuttavat pontitus- ja suihkuinjektointityöt jatkuvat työmaalla edelleen. Verticalin onneksi työ siirtyy hiljalleen kohti talon nurkkia, jolloin sen ei pitäisi aiheuttaa yhtä paljon meluhaittaa tiloissamme. Melua aiheuttavaa työtä tehdään pääasiassa arkisin klo 8-16. Alla työmaan terveiset ja aikataulu:

Viikko 40 (2.10.-)

Pontitus jatkuu Makkaratehtaantalon pohjoispuolella. Läpikulku lastauslaiturien ohi edelleen suljettu. Suihkuinjektointi Makkaratehtaantalon entisen parkkipaikan alueella jatkuu kahdella vaunulla.

Viikko 41 (9.10.-)

Suihkuinjektointi siirtyy Hermannin rantatielle ja Makkaratehtaantalon pohjoispuolelle. Pontitus siirtyy Työpajankadulle. Suihkuinjektointi ja pontitus ovat maakerroksia häiritseviä toimenpiteitä ja olemme ottaneet huomioon ne ympäristön seurannassa. Työstä ja maan tiivistymisestä aiheutuneet vauriot katu- ja parkkialueilla on havaittu ja mitattu. Osa vaurioista on jo korjattu väliaikaisesti. Pysäköinti ja katualueiden lopulliset korjaukset tehdään sitten, kun riskiä lisävaurioista ei työstä enää aiheudu. Pahoittelemme työstä aiheutuvia haittoja, erityisesti melua. Kiitämme kärsivällisyydestänne!

15.9.2017: Kaupunkiympäristötalon työmaan aikataulua

Alla rakennusurakoitsijan antama viitteellinen aikataulu työmaan edistymisestä Yrittäjätalon läheisyydessä:

Viikko 37 (11.9.-)

Suihkuinjektointi jatkuu yrittäjätalon seinustalla. Huomioithan, että aidan vierustalle ei saa parkkeerata! Vain sisimmät parkkipaikat ovat enää käytössä. Jos parkkipaikkasi on poistunut, ota yhteys janna.tigerstedt@lindstrominvest.fi ja saat pysäköintiluvan Vanha Talvitie 7:ään (Kulku Varastokujan kautta). Pontitus siirtyy viikon kuluessa makkaratehtaantalon seinustalle. Pahoittelemme pontituksesta syntyvää melua.

Viikko 38 (18.9.-)

Suihkuinjektointi jatkuu Yrittäjätalon vastaisella seinällä ja muilla työmaan reunoilla. Pontitus jatkuu eri puolilla työmaa-aluettamme.

30.8.2017: Hermannin rantatie avautuu liikenteelle perjantaina!

Tiedote työmaalta: “REDIn työmaan rakennustöiden vaatimat väliaikaiset kiertotiejärjestelyt Itäväylällä ja Hermannin rantatiellä Helsingin Kalasatamassa poistuvat 1.9.2017 klo 23.45 alkaen, jolloin kaikki Itäväylää kulkeva autoliikenne alkaa kulkea entiselle paikalleen palautettua Itäväylää pitkin ja Hermannin rantatie avautuu liikenteelle. Kiertotiejärjestelyjen poistuessa myös autoliikenne keskustasta ja Pasilasta siirtyy takaisin entiselle paikalleen Itäväylälle ja Hermannin rantatietä pitkin pääsee jälleen ajamaan keskustaan ja pohjoiseen (Lahden suuntaan).”

25.8.2017: Kaupunkiympäristötalon työmaa rajoittaa jalankulkua ja pysäköintiä Yrittäjätalon läheisyydessä!

Alla rakennusurakoitsijan antama aikataulu ja havainnekuva työmaasta.

Viikko 35 (28.8.-)

Työmaalla aloitetaan ponttiseinän asentaminen. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa meluhaittaa. Teemme valmistelevia töitä jo pe 24.8. joten melua voi esiintyä silloinkin. Teemme meluavia töitä (pontitus, paalutus) arkisin 7:00-18:00 välisenä aikana ja muita töitä 6:00-20:00.

Jalkakäytävä poistuu käytöstä työmaan etelärajalla turvallisuussyistä viikon 35 aikana. Kulkureitit ja suojatiet tullaan merkitsemään liikennemerkeillä. Katupysäköinti kielletään kadun varressa työmaan vastakkaisella puolella katua (Työpajankatu 13). Kieltoalue tullaan merkitsemään asianmukaisilla pysäköintikieltomerkeillä. Muutokset ovat voimassa työmaan loppumiseen asti.

Viikko 36 (4.9.-)

Pontitus jatkuu yrittäjätalon puoleisella rajalla. Älä pysäköi työmaa-aidan viereen! Aloitamme suihkuinjektoinnin. Suihkuinjektoinnissa pumppaamme sementtiä korkealla paineella maahan, ja sementtiroiskeet 5m säteellä työskentelypisteestä ympäristöön ovat mahdollisia. Tästä syystä on erittäin tärkeää, ettette pysäköi työmaa-aidan viereen, koska sementtiroiskeiden takia emme voi tehdä töitä ajoneuvojen lähellä.

Havainnekuva Kaupunkiympäristötalon työmaasta Yrittäjätalon takana